Oplossingsgerichte training

Oplossinggsger

 

Kom je bepaalde dominantieproblemen tegen met je paard?  Moeilijk in de omgang?  Angstig en onzeker?

 

Wij hebben veel ervaring met het oplossen van gedragsproblemen bij paarden en kunnen een trainingsprogramma op maat samenstellen voor jouw paard. Om probleemgedrag te transformeren wordt het paard eerst opgenomen in onze kudde voordat we er intensief mee gaan trainen. De kudde biedt het paard stabiliteit en veiligheid en daardoor vindt er vaak in korte tijd al een mentale transformatie plaats. Paarden die zich onbegrepen voelen en probleemgedrag vertonen leren zich weer te uiten en openen zich, doordat ze door de kudde worden aangesproken op hun authentieke lichaamstaal. Ze komen terug op het punt van hun oorspronkelijke zijn en zo is er een basis gelegd voor de training.

 

Begeleid buitenrijden

 

 

Bij de training van het paard starten we helemaal aan de basis, we beginnen als het ware een nieuw gesprek waarbij we hem aanspreken op zijn natuurlijke gedrag. Het paard moet de ruimte krijgen om alle aspecten van zijn gedrag te kunnen uiten. Als bepaalde aspecten worden onderdrukt of gevreesd, dan komen die later altijd op een onvoorzien moment naar boven. Bij deze trainingssessies ligt de nadruk op de innerlijke ontwikkeling van het individuele paard. We laten het paard zichzelf zijn, zichzelf als het ware herontdekken, en geven hem de uitnodiging om te groeien in zichzelf. Vervolgens wordt de training stap voor stap opgebouwd, waardoor we oude angsten of trauma’s vanzelf tegenkomen. Maar doordat het paard nu een stabiele basis in zichzelf heeft, worden de problemen in een nieuw licht geplaatst, en kunnen we ze leren op een andere manier ermee om te gaan.

 

We willen graag dat je als eigenaar actief betrokken bent tijdens het trainingsproces door het volgen van lessen, zodat je zelf met het paard mee groeit en de problemen niet terugkomen zodra het paard weer thuis is.