Opfok

Kleinschalige opfok in de gevarieerde kudde van onze Paddock Paradise

Wil jij je paard laten opgroeien op een manier die goed aansluit bij de natuurlijke behoeften van een paard, maar waarbij je paard niet van de menselijke wereld vervreemdt? De Zomerhoeve heeft in haar Paddock Paradise altijd een aantal plaatsen voor de opfok van jonge paarden.

 

 

Op 4,5 hectare land is er beschikking over verschillende inloopstallen, paddocks, weilanden, een rijbak en roundpen. De paarden kunnen via verschillende looppaden overal komen en klimmen van de drinkvijver een berg zand op, staan te dutten in de schaduw van de eiken op de heuvel of rennen speels achter elkaar aan over de track. Er wordt op verschillende plekken hooi bijgevoerd en omdat er overal wel iets te doen is, wordt het paard gemotiveerd om rond te trekken en de wereld te verkennen.

 

De paarden staan in een kleine, gevarieerde kudde. Jonge paarden om mee te spelen, oudere paarden om van te leren. De jongere paarden leren respectvol om te gaan met elkaar, maar ook met mensen, kinderen, honden, kippen en katten. Ze kijken mee als de oudere paarden worden getraind, en komen zelf ook regelmatig in de hand. Bijvoorbeeld wanneer de paarden van track worden gewisseld, eventueel worden bijgevoerd met supplementen of wanneer ze even in de tuin mogen grazen.

 

Deze combinatie tussen persoonlijke aandacht en kleinschaligheid, met juist ook vrijheid en stimulans van de natuurlijke behoeften, maakt de Zomerhoeve tot een ideale omgeving om uit te groeien tot een evenwichtig, gezond en sociaal paard!