Lessen

Les-header
Paardrijden doe je voor je plezier!

 

Daarbij wil je zowel sportgericht als recreatief  het maximale uit jezelf en je paard halen. Ontspanning en vertrouwen vormen daarbij een mooie basis. Het maakt niet uit welke discipline je binnen het paardrijden volgt, je kunt je eindeloos doorontwikkelen in de trainingsmethode die het beste bij jou en je paard past. En dat is voor iedereen anders.

Angst en onzekerheden bij het paardrijden

 

Stress, spanning en druk werken meestal averechts, maar toch leggen we onszelf en het paard dit vaak onbewust op. Daarnaast is loslaten een groot probleem. Juist als je los moet laten komen die angsten, onzekerheden of verwachtingen naar boven. Gelukkig kan er d.m.v. onze lessen op een positieve manier mee om worden gegaan en stap voor stap aan het vertrouwen tussen mens en paard worden gewerkt.

 

– Je leert zijwegen in je hoofd af te sluiten. Denken over het ‘waarom’ of ‘wat als’… is eindeloos.

– Je leert ‘loslaten’ ten behoeve van de ontspanning en het vertrouwen. Het vertrouwen dat je op het goede moment juist handelt voor jezelf en het paard

– Je leert duidelijke basisafspraken te maken met elkaar en daar de verantwoordelijkheid voor te dragen. Je vormt tesamen een kudde.

 

Er is altijd de mogelijkheid om in te grijpen wanneer er écht iets aan de hand is! Leer daarop vertrouwen zodat je niet op hol hoeft te slaan in je eigen hoofd!

 

Lessen in communicatie, grondwerk, rijbak en buitenrijden

 

– We beginnen met de communicatie om het vertrouwen en de samenwerking te optimaliseren

 

Activiteiten- Van daaruit starten we met het grondwerken om het paard goed te leren kennen in zijn beweging

 

– Daarna het rijden in de rijbak om de hulpen te leren

 

– Gaat dit allemaal goed en ontspannen dan kunnen we naar buiten gaan.

 

Hierin leer je veel over ontspannen buitenrijden. Probleemsituaties hanteren, afstanden opbouwen, obstakels nemen in alle gangen . We kunnen I op I naar buiten gaan of in groepsverband . Deze lessen kunnen gevolgd worden met onze goed getrainde paarden . Of natuurlijk met je eigen paard . Vanuit de Zomerhoeve of eigen locatie kan er gekeken worden naar de mogelijkheden

 

Lees ook meer over onze activiteit: Buitenrijden