Buitenritten

Buitenritten

Wat is er fijner dan met je paard door de natuur te trekken?

Vanuit de Zomerhoeve organiseren we dit jaar weer een aantal buitenritten en trektochten voor de liefhebbers van het buitenrijden op een rustige manier.

 

Onder professionele begeleiding rijden we over rustige landweggetjes en brede bermen, die overgaan in zandpaden naar de bossen en de hei. Kronkelende veldweggetjes leiden je tussen bosjes door, langs akkers of dorpjes, en er zijn kilometerslange graspaden langs de oevers van de Vecht. Onderweg lunchen we met een gezellige picknick, terwijl de paarden om je heen grazen.

 

Onze paarden zijn goed getrainde en opgevoede paarden, met veel ervaring in het buitenrijden. We rijden onze paarden bitloos en vanuit ontspanning. We rijden voornamelijk op gangenpaarden, deze zijn door hun vlakke gangen uiterst comfortabel, maar toch fijngevoelig naar hun berijders en met een bereconditie. Maar we kunnen ook andere type paarden inzetten voor wat grotere of zwaardere personen. In overleg is het natuurlijk ook mogelijk om met een eigen paard aan de buitenritten mee te doen.

 

Buitenrijden te paard vergt een goede conditie van de ruiter, maar zeker ook van het paard. De paarden van de Zomerhoeve zijn geen van allen ‘manegepaarden’. Voordat we een buitenrit maken, wordt er een les gegeven in de bak. We doen eerst communicatie oefeningen en wat grondwerk. Zo kun je wennen aan onze manier van rijden en kennis maken met onze paarden. Een goed contact met het paard vinden wij belangrijk en ook dat het paard bij je past. Ook wanneer je met een eigen paard komt, is het belangrijk dat het paard een beetje went aan de vreemde plek en paarden voordat we naar buiten gaan. Ruiters dienen de basisgangen stap, draf en galop te beheersen om mee op buitenrit te gaan. Voor Buitenrijden III geldt dat je mee moet hebben gedaan met Buitenrijden I of II, omdat er geen les vooraf is en we meteen op trektocht vertrekken.

 

 

Begeleid buitenrijden

Begeleid buitenrijden

Buitenrijden I

 

Tijdens deze 2-daagse blijven we op de Zomerhoeve en gaan we van hieruit buitenritten maken. We beginnen met grondwerk en rijden in de bak, en bouwen de buitenritten gedurende de dagen geleidelijk op. Wanneer je angst hebt om met een groep buiten te gaan rijden of je paard heeft buiten bepaalde angsten of gedragsproblemen, dan is dit een mooie gelegenheid om het vertrouwen weer terug te krijgen. Ook is dit weekend erg geschikt voor jonge of groene paarden om ervaring in het buitenrijden rustig op te bouwen. Het tempo wordt aangepast aan de meest onervaren ruiter of paard en er is onderweg altijd de mogelijkheid om af te stappen en verder te lopen, of rusten. Het programma wordt samengesteld op basis van de wensen van de deelnemers, dus ben je hierin geïnteresseerd informeer dan naar de mogelijkheden!

Kijk hier voor meer informatie omtrent datum en prijs

 

 

 

Groep buiten 2-kl

 

Buitenrijden II

 

Deze 3-daagse beginnen we met een trainingsdag op de Zomerhoeve en ‘s middags maken we een korte kennismakingsrit. De tweede dag vertrekken we op trektocht naar Haus Vidrus an der Vechte, een rit van ongeveer 20 kilometer door het boerenland en over brede graspaden langs de Vecht. We overnachten in het vakantiehuis van Nicolette, waar we eten en genoeg tijd en ruimte hebben om te relaxen en bij het kampvuur de belevenissen te delen met elkaar. De derde dag rijden we weer terug naar de Zomerhoeve door het bos, heide en landwegen, in totaal ongeveer 25 kilometer. Het is een leuke en gevarieerde route waarin je de omgeving van het grensgebied Nederland – Duitsland goed kunt ervaren. In deze 3-daagse zit per dag weer een duidelijke opbouw en kan daarom een mooi vervolg zijn op Buitenrijden I.
Kijk hier voor meer informatie omtrent datum en prijs


Buitenrijden-sprookjesachtigBuitenrijden III

 

Dit is een echte trektocht voor de meer gevorderde ruiters en paarden. We verzamelen op de Vriendenhoeve in Getelo en vertrekken vanaf daar naar de Zomerhoeve over kleine bosweggetjes en landerijen. We overnachten op de Zomerhoeve, en rijden de volgende dag langs de oevers van de Vecht naar het vakantiehuis Haus Vidrus an der Vechte. De laatste dag rijden we vanaf daar weer terug naar de Zomerhoeve door het bos en over de heide. Een prachtige gevarieerde tocht van in totaal zo’n 70 kilometer, waarbij jij en je paard gedurende 3 dagen echt op elkaar zijn aangewezen. Een ervaring om nooit meer te vergeten!

Kijk hier voor meer informatie omtrent datum en prijs

 

Jongeren 3-daagse

Natural Horsemanship – veilig op buitenrit

Ben jij tussen de 12 en 17 jaar oud, geïnteresseerd in het Natural Horsemanship en wil je graag op een ontspannen manier buiten paardrijden? De Zomerhoeve organiseert jaarlijks een speciale jongeren 3-daagse waarin het buitenrijden met plezier voorop staat. Je maakt kennis met het bitloos rijden, de basisprincipes van het grondwerk en we maken een dagtocht te paard!

Kijk hier voor het complete programma, datum en prijzen

 

Paardrijden bij volle maan

 

Een volle maansrit meemaken? Deze zomer gaan we vanuit de Zomerhoeve weer ‘s nachts op pad om bij het volle maanlicht paard te rijden. Een bijzondere ervaring, waarbij je een stukje controle uit handen moet durven geven aan je paard en erop moet vertrouwen dat het paard beter kan zien in het schemerige maanlicht dan de mens. Je ervaart de beweging van het paard anders en zit meer in balans, doordat de horizon je enige referentiepunt wordt. We rijden langs verlaten weggetjes door een open landschap, en langs de brede graspaden langs de oevers van de Vecht, waar de weerspiegeling van de maan in het water te zien is. De rit duurt zal ongeveer 3 uur duren en bij thuiskomst op de Zomerhoeve is er een gezellig kampvuur om deze unieke ervaring met elkaar te delen.

 

Rij ervaring is voor deze ritten een vereiste, er is voldoende begeleiding aanwezig maar wij kunnen niet alles in de gaten houden in het donker. Bij voldoende interesse wordt er voor mensen met minder rij ervaring ook een paarden wandeltocht bij volle maan georganiseerd.

Kijk hier voor meer informatie omtrent datum en prijs