Buitenrijden 1

Heerlijke 2-daagse met les in communicatie, grondwerk en opbouwend buitenrijden

Groep buiten 1-kl

 

Tijdens deze 2-daagse blijven we op de Zomerhoeve en gaan we van hieruit buitenritten maken. We beginnen met grondwerk en rijden in de bak, en bouwen het buitenrijden gedurende de dagen geleidelijk op. Wanneer je angst hebt om met een groep buiten te gaan rijden of je paard heeft buiten bepaalde angsten of gedragsproblemen, dan is dit een mooie gelegenheid om het vertrouwen weer terug te krijgen. Ook is dit weekend erg geschikt voor jonge of groene paarden om ervaring in het buitenrijden rustig op te bouwen. Het tempo wordt aangepast aan de meest onervaren ruiter of paard en er is onderweg altijd de mogelijkheid om af te stappen en verder te lopen, of rusten. Het programma wordt samengesteld op basis van de wensen van de deelnemers, dus ben je hierin geïnteresseerd informeer dan naar de mogelijkheden.

 

Buitenrijden-1-1  Buitenrijden-1-2  Buitenrijden-1-3

 

Onze paarden zijn goed getrainde en opgevoede paarden, met veel ervaring in het buitenrijden. We rijden onze paarden bitloos en vanuit ontspanning. We rijden voornamelijk op gangenpaarden, deze zijn door hun vlakke gangen uiterst comfortabel, maar toch fijngevoelig naar hun berijders en met een bereconditie. Maar we kunnen ook andere type paarden inzetten voor wat grotere of zwaardere personen. Het is natuurlijk ook mogelijk om met een eigen paard mee te doen, informeer hiervoor naar de mogelijkheden!

 

Buitenrijden te paard vergt een goede conditie van de ruiter, maar zeker ook van het paard. De paarden van de Zomerhoeve zijn geen van allen ‘manegepaarden’. Voordat we een buitenrit maken, wordt er een les gegeven in de bak. We doen eerst communicatie oefeningen en wat grondwerk. Zo kun je wennen aan onze manier van rijden en kennis maken met onze paarden. Een goed contact met het paard vinden wij belangrijk en ook dat het paard bij je past. Ook wanneer je met een eigen paard komt, is het belangrijk dat het paard een beetje went aan de vreemde plek en paarden voordat we naar buiten gaan. 

 

Buitenrijden wordt gepland op afspraak. 2 Overnachtingen, maaltijden etc € 160,-

 

Aanmelden voor 'Buitenrijden-1'

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Onderwerp: Buitenrijden 1

Bericht incl. vermelding van gewenste datum